Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрече да се е срещал с президента на Турция Реджеп Ердоган миналата седмица, по време на посещението си в Истанбул.

Реакцията му дойде, след като депутатът от ДБ Стоян Михалев заяви по "Нова нюз", че Борисов сондирал с Ердоган правителство с участието на ДПС. Михалев чул новината в кулоарите на парламента. По този повод Борисов отбеляза, че ДБ вероятно са объркали Вселенския патриарх с турския президент.

"Само преди малко един депутат от "Демократична България" попитал дали съм се срещал с Ердоган в Истанбул. За съжаление, не съм се видял с него, защото бях в Истанбул по покана на Вселенския патриарх", добави той.

"Аз бях там за вас, които ще дойдете и ще целунете мощите на Св. Стефан. Освен да са объркали Вселенския патриарх с Ердоган", заяви Борисов. И посъветва ДБ да отидат и да се срещнат с турския президент, защото в много отношения Турция е пример за развита икономика.

"Господ да прости на тези, които говорят, за да прикрият менталното си противоречие", допълни лидерът на ГЕРБ.

Коментара той направи в Южния парк, където заедно с кмета Йорданка Фандъкова, шефа на СОС Георги Георгиев и съпартийци посети новостроящия се храм "Св. Първомъченик и архидякон Стефан". Борисов донесе на храма камък от Йерусалим, който му беше предаден в Желязната църква.

"Всички отчитат стотиците църкви и манастири, които направихме в България, и тази прекрасна църква в Южния парк, че тук трябва да има камък с кръвта на cв. Стефан, и избраха мен дарението да бъде предарувано на тази църква", припомни Борисов.

"В църква избягвам да говоря, но Вселенският патриарх ни покани в църквата в Истанбул преди десетина дена. Десетки златни кръстове греят над Златния рог. Възстановихме Желязната църква заедно с Ердоган. Вече я има във всички туристически брошури, хиляди хора отиват там. Трябва да ви кажа, че само това да сме направили - в Истанбул да греят два-три кръста, е постижение", допълни лидерът на ГЕРБ.