Бойко Борисов се пошегува с идеята на финансовото министерство за въвеждането на 10% бонус за онзи, който подаде сигнал за укрити данъци. Лидерът на ГЕРБ веднага направи препратка към методите на Държавна сигурност и намекна за произхода на кандидата на ПП-ДБ в столицата.

"В сферата на шегата, с връщането на Държавна сигурност в София, бонус-донос си върви като нещо абсолютно реално, защото Държавна сигурност без доноси не може да съществува", коментира Борисов пред медиите в парламента.

Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че неговите депутати няма да подкрепят мярката за сигналите. 

След като още вчера от партията реагираха срещу връщането на 20% от ДДС за ресторанньорите - друга данъчна промяна в новия бюджет, оповестена от финансовия министър, и Борисов потвърди, че никой от партньорите не ги е попитал.

"Никой не е говорил с най-голямата парламентарна група за подобно нещо", каза той.

И анонсира намерението си да говори по въпроса с финансовия министър.

"В 13:30 мисля, че ще дойде Асен Василев, защото ние по време на цялата кампания сме казали, че този тип бизнес- ресторантьори, фитнеси, забавления, които организират, туристическият бранш, хотели, понесоха най-големия удар от Ковида, каза Борисов. Те буквално бяха размазани от мерките тогава, добави Борисов и обясни, че затова са направили тези предложения и са били приети в предишния или по-предишния парламент и се е намалила ставката на ДДС", каза той, цитиран от БТА.

Попитан обаче дали е стабилна сглобката, Борисов коментира, че е много стабилна.