Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрече бъдещото правителство с втория мандат между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да е коалиционно.

"Както искате го наричайте. Аз го наричам отговорно поведение на диаметрално противоположни, като омраза, партии, и в същото време със 100% процента еднакви програми. Не е коалиция, разбира се, ако е коалиция, ще сме аз и той /б.а. - Кирил Петков/ премиери, аз и той ще сме министри", заяви Борисов пред медиите на стадиона на "Ботев"- Пловдив. 

"Аз поздравявам лидерите и на "Да, България" и на партията на Промяната, съветвам ги да не четат и да не гледат сайтове и телевизии, защото тези, които биха казали нещо срещу такова правителство, работят за сриване на цялата политическа система", обърна се Борисов към Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев.

Кога ще станат известни имената на министрите в кабинета "Денков", Борисов не можа да каже. "Не зависи от мен", лаконичен беше той.

"Много ясно казах, че преговорите се водят от Мария Габриел, този, който ще е премиер и вицепремиер, трябва да има самочувствието, знанието, умението и авторитета да си проведе преговорите, посочи Борисов в отговор на въпрос как продължават преговорите за кабинета днес. Той подчерта, че са дали на Мария Габриел 100 процента правата да подготви такъв кабинет, да направи компромиси, но да има правителство.

Той беше категоричен, че споразумението ще се сключва пред очите на народа.

Но подсказа, че алтернативата на подготвяното от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС правителство са нови избори, които ще донесат на страната само още излишни харчове.

Още снимки тук>>

Снимка: БТА

"Двата стадиона в Пловдив струват, колкото ще дадем август месец за избори. 6 такива стадиона са загубени в последните шест избора", пресметна Борисов, като припомни заслугата на неговото правителство за стадиона на "Ботев".

Попитан дали ще се наложи ново удължаване на бюджета, Борисов отговори, че за това лично е настоял Асен Василев да е в кабинета, за да може това, което е планирал и счита, че може да го направи, от първия ден да го направи.

"Веднага трябва бюджетът, веднага в Брюксел - Плана за възстановяване, веднага довършване на съдебната реформа и законите на Крум Зарков, за месец, за два, коментира лидерът на ГЕРБ. По думите му като се случат две-три хубави неща, може пак да отидат на избори и пак да се мразят. Борисов каза още, че дали ще има конституционно мнозинство, не зависи само от него, а от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

Снимка: БТА

"Две години хаос, мизерия, обедняване, контрабанда, престъпност, без едно евро от чужбина, без инвестиции", върна се назад той с равносметка какво ни струва липсата на редовен кабинет. И даде за пример Гърция, която е решила проблема си с бонус за партията, която спечели парламентарния вот, за да може да управлява и да състави кабинет. "А ние продължаваме да се дрънкаме", направи сравнение Борисов. И предложи и у нас първата партия на изборите да получава 50 депутати бонус, за да управлява.

Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ беше в Пловдив за футболен мач. Колежа получи финалния сблъсък в Държавното първенство за ветерани, което изправи футболистите на "Ботев Пловдив" и неговия отбор "Витоша Бистрица". Като капитан на "Витоша Бистрица", Борисов вдигна купата, след като отборът му надделя с 5:3 над "Ботев" и отново стана шампион.

Снимка: БТА