Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов потвърди, че продължава да не харесва меморандума и след като го е прочел. Документът беше предложен от ПП-ДБ за подпис, за да скрепят условията на предстоящата ротация.

"Запознах се вече с меморадума и ми е като попската работа, където един поп казал - няма да гледате какво правя, а ще слушате какво говоря", коментира в кулоарите на парламента Борисов.

"В него пише, че кандидатурите трябва да бъдат прозрачни, непартийни, не ярки, експерти", коментира лидерът на ГЕРБ.

И веднага даде пример какво всъщност са направили от ПП с избора на шефа на КЕВР в първия им мандат.

"Шефът на КЕВР към момента е ярка политическа фигура от ДБ - Иван Иванов, а когато ПП решиха да сменят, изпратиха своята ярка политическа фигура, депутата Светослав Йорданов4, върна се назад Борисов.

И продължи с примерите за онагледяване на заключението му за "попската работа" - че партньорите му едно казват, а друго правят. "Изпратиха Петър Петров за зам. - шеф на ДАНС. Вижте колко непартийни... А господин Гюров /б.р. - подуправител на БНБ/ - ярка политическа фигура", каза Борисов за назначените от ПП депутати на непартийни държавни постове.

"Давам ви факти, оборете ме", добави той.

"Ние водим преговори всеки ден, но сега съм разочарован от ПП-ДБ, защото провалят строежа на ядрената централа. Гласуваха против, което не е добър знак", коментира лидерът на ГЕРБ, след като пленарната зала отхвърли предложение за разглеждане на проекти на решения за изграждане на нови мощности за АЕЦ "Козлодуй". То беше направено от председателя на енергийната комисия Делян Добрев от ГЕРБ.