Какво мисля за мандата на Радев е трудно да се каже, защото той премина в сянката на моя мандат. Ние направихме така, че в София да дефилират всички лидери в Европа и главният прокурор на САЩ. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти на партията в Силистра.

Бившият премиер критикува сегашната изпълнителна власт за високите цени на тока и газа, за инфлацията, Плана за възстановяване и липсата на приет бюджет за 2022 година.

"Рекордните цени на тока и газа явно вече не са новина. Виждам, че има заигравка с думите, че по цял свят е така, отбеляза Борисов. - Цената на тока при нас беше 80 лева. Сега е 4 пъти по-скъп. Ние предоговорихме с "Газпром" на 50% намаление. Все пак не забравяйте, че България е на първо място в Европа по наличие на шистов газ. Тази тема рано или късно трябва да бъде отворена."

"Омръзна ми шефът на "Булгаргаз" и министърът на енергетиката да се дрънкат всеки ден и да изнасят търговски тайни от договорите'', допълни той.

По време на среща в Силистра Борисов цитира доклад на БНБ, че чуждестранните инвестиции у нас са намалели наполовина в последната година. Според него в момента държавата е силно разделена, но пожела успех на Румен Радев през втория мандат.

"Приемам избора на българския народ и се съобразявам с него. През тези години толкова много неща сме направили, а оценката дават хората. Единствения въпрос е как социолозите познаха неговия резултат с точност, но не и на парламентарния вот и рано или късно тази афера с машините ще излезе", каза още Борисов.