"Когато един лъжец лъже, той си лъже непрестанно. Когато Асен Василев говори и ви каже "Добър ден", може спокойно да си пуснете лампата", това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова телевизия относно твърденията на "Продължаваме Промяната" за негови чести срещи с президента Румен Радев.

"Аз по телефона не съм разговарял даже с Румен Радев и един лъжец си позволява да лъже, прикривайки аферите в МВР, аферите в земеделието, аферите с Gemcorp, с газа.

"Вчера ви казах, че само престъплението да не резервират газ, е такава далавера която ни струва по 200-300 хил на ден", каза Борисов.

"Само преди 2-3 седмици президентът Плевнелиев се отрече от тях, сега се отрече и президентът Радев от тях. Малко преди половин година и Слави Трифонов се отрече от тях, Корнелия Нинова също се отрече от тях. И около 200 000 българи също се отказаха от тях", допълни Борисов, който се включи по телефона, докато в студиото бе Деница Сачева.

"Победихме ги с измамите им, машините им, вълшебните им флашки. Ако президентът Румен Радев върне Изборния кодекс, ще гласуваме ветото", каза още той.

Относно обвиненията, че кадри на ГЕРБ се връщат на власт, Борисов отговори, че той не знае някой от неговата партия да е върнат в управлението на държавата. "Ако някой е работил за ГЕРБ няма право да работи повече ли?", попита Борисов.