От срещите вчера категорично е ясно, че с втория мандат правителство няма да има, така че илюзиите на колегите от ПП-ДБ се свеждат до това, че ще бъде един провален мандат. Това коментира пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му ПП-ДБ имат последен шанс "да се откажат от арогантността си".

Затова добър ход е, правилен ход е, да продължим разговора с тях. Думичката е "заедно, а не - те или ние, защото само това спасява България от катастрофата и пропастта, към която летим, и тя ще влезе в тази пропаст в средата на юни", коментира Борисов.

По думите му България изглежда отвратително отвън.

"Абсолютно неработеща, безотговорна политическа класа. Хората се чудят какво става с държава, членка на ЕС", отбеляза Борисов. 

Той беше категоричен, че единствените, които искат да работят с ПП-ДБ, са ГЕРБ-СДС.

"Имаме последен шанс да се откажат от своята арогантност, нелогичност, неразбиране на това, че са 64 депутати, няма как да ти дадат абсолютната власт, то дори не е за коментар това", каза лидерът на ГЕРБ, като добави, че и неговата партия не може да управлява само с думите "Няма как на 69 депутати да се даде властта да управляват"

И посочи, че има два варианта - избори и катастрофа за България или едно стабилно управление между ГЕРБ, ПП и ДБ. "Или едно управление, което трябва да е за три месеца - да приемаме бюджета, Крумовите закони и да отиваме на избори", каза още Борисов.

"Аз съм дал ясен знак независимо какво искат моите депутати и избиратели, че трябва да се дръпнем назад и управление да се случи", добави лидерът на ГЕРБ и беше категоричен: "Втори шанс няма, трети мандат няма".