Изразявам готовност за пълно съдействие на проверяващите от НАП и КПКОНПИ по повод разпоредената от главния прокурор Сотир Цацаров проверка. Това каза зам.-главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов,.

"Съдействието ми ще се изрази в своевременно представяне на цялата изисквана документация. Категорично декларирам, че всичките ми действия са в рамките на закона и не противоречат на морала. Доходите и имуществото - моите и на членовете на моето семейство, са декларирани по надлежния ред", подчерта пред "Фокус" Сарафов.

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров заместник-главният прокурор Борислав Сафаров ще се проверява заради публикации за придобити от сина му - Боби Сарафов, недвижими имоти през 2018 и 2019 година без ясен произход на средствата и за това, че Сарафов не е обявил притежаването на такива суми в декларациите си. НАП на свой ред ще прави ревизия на сина на Боби Сарафов.

Главният прокурор разпореди проверки за придобити недвижими имоти и от председателя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев и от съпругата на председател на Върховния касационен съд Лозан Панов - Елисавета Панова, по реда на Закона за съдебната власт.

По-рано премиерът Бойко Борисов препоръча на най-новите проверявани от прокуратурата заради "Апартаментгейт", да подадат оставки или да излязат в отпуск, докато продължават проверките. Веднага след апела на премиера, в отпуск излезе Пламен Георгиев.