Доволен съм от резултатите в София, една кампания винаги може да се проведе и по по-добър начин. Имаме сериозна група в Общинския съвет, спечелихме 20 от общо 24-те района в София. Ще номинираме Борис Бонев за председател на Общинския съвет. Трябва да има мнозинство в съвета. Надявам се да подобрим София със смели крачки напред. Това заяви съоснователят на "Спаси София" и финансист Андрей Зографски в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS.

Зографски се закани, че ще има цялостна ревизия на управлението на София - на всички дружества, на Столичния инспекторат.

Според него са нужни промени в Закона за обществените поръчки (ЗОП), Закона за устройство на територията (ЗУТ) и Закона за устройство на София. Зографски призова да се спре процеса по реституция на земеделските земи - това е източник на корупционни сделки. Той обясни, че Законът за движение по пътищата не е добър. Ще искат и създаването на общинска полиция. 

Съоснователят на "Спаси София" призова да не се нарича всяка коалиция "сглобка".

"Нека тази дума остане на национално ниво, не искаме да се пренася в София", каза той и добави, че политиката не трябва да се превръща в постоянна спекулация.

За него основният проблем на София не са имената на улиците.

"Бих предложил улица като "Аксаков" първо да изглеждат добре, да са функционални, да има условия за пътна безопасност. Според Зографски докладът на ДАНС, въз основа на който бе отменено машинното гласуване на първия тур на местния вот, е бил инсценировка и призова за по-внимателно говорене, за да не се подкопава доверието в изборния процес.