Общинският съветник от "Демократична България" Методи Лалов се разгневи, че лидерът на "Спаси София" Борис Бонев е бил представител на "Изправи се! Мутри вън!" на парламентарния вот. Бившият съдия от СРС разкри на страницата си във Фейсбук, че Бонев е помагал на Мая Манолова, вместо на ДБ, и припомни за предишния конфликт в редиците на градската десница при изборите за кмет на София.  

"Когато ни упреквате, че на местните избори не сме се обединили със Спаси София и Борис Бонев и когато твърдите, че той е бил готов на това, а ние не, вземете предвид и един скорошен факт и няколко по-стари: Борис Бонев и Андрей Зографски от Спаси София са били упълномощени представители на "Изправи се! Мутри вън!"на Мая Манолова за парламентарните избори на 4 април", написа Лалов, като подкрепи думите си с факсимиле.

"Бонев има право на своите решения и аз ги уважавам, макар не винаги да ги приемам. Например уважавам избора му да не участва на местните избори през 2019 г. заедно с Демократична България. Уважавам и решението му да се кандидатира за общински съветник без листа с кандидати, което доведе до това, че десетки хиляди гласове в подкрепа на хората от Спаси София, които уважавам изключително много, бяха погубени и на практика това осигури на ГЕРБ/СДС, ВМРО и Атака да имат мнозинство в СОС и да се гаврят със закона и столичани нови четири години. Уважавам отказа му да обясни ясно на столичани дали и защо е подкрепил Елен Герджиков от ГЕРБ за председател на СОС", пише още общинският съветник от "Демократична България". 

И добавя: "Няма как да не уважава и решението му да бъде представител на изборите не на Демократична България, която се бори срещу модела на Сараите, а на Мая Манолова, която гласува Делян Пеевски, един от най-видните представители на този задкулисен модел, да стане шеф на ДАНС, и която след това казваше, че протестиращите са намерили "нова форма на заетост". Някои наричат това "грешки на растежа". Може и така да е.  

Отговорът на Борис Бонев не закъсня. Отново във Фейсбук той написа: 

"Само ден след парламентарните избори разбирам, че за мой колега от Демократична България, се оказвам най-големият им враг. Дори в изборите, в които не съм участвал, а съм бил наблюдател и съм следял за честността на вота в кв. Факултета. На предните избори участвах и се оказа, че съм "откраднал" нечии гласове, които явно някому принадлежали по право. тговорът на Борис Бонев не закъсня", посочи той отново чрез социалната мрежа.

"Отново принципът е разделяй и владей. Отново има осмиване на избиратели, вместо да намерим начин да привлечем тяхната подкрепа. На мен колегите от Демократична България категорично не са ми врагове, а напротив. Дори тези, които са ме блокирали, за да не виждам какво пишат срещу мен или пък за да мога да им отговоря. Врагът е крадливото, некомпетентно и мърляво управление на ГЕРБ, което разяжда града ни от повече от десетилетие", допълва Бонев.

По думите му предстоят тежки години за "залязващата  на политическата сцена групировка ГЕРБ", а начинът е да се разшири подкрепата за алтернативата.

"Време е за фокусирани, обединени действия и изграждане на мостове, защото с 10% не се взима управлението на държавата, но пък с недалновидно и импулсивно поведение и тези 10% се губят бързо", написа Борис Бонев.