Държавният секретар на Съединените американски щати поздрави българите за 3 март.

"От името на Съединените американски щати отправям нашите най-добри пожелания към народа на България по случай вашия Национален празник", казва Блинкен в поздрава, разпространен от посолството на САЩ у нас.

"Тази година е от специално значение, защото отбелязваме 120-ата годишнина на дипломатическите отношения между България и САЩ. През годините нашето приятелство прерасна в многостранно партньорство. Като приятели, партньори и съюзници в НАТО, ние се гордеем със своите споделени ценности и работим съвместно, за да гарантираме мир, сигурност и просперитет за народите си", посочва още американският държавен секретар.

"Знайте, че ние стоим рамо до рамо с вас и вашите съседи, докато се изправяме срещу трудностите, причинени от непровокираната война на Русия срещу Украйна", обръща се към българите Блинкен.

"Заедно сме по-силни благодарение на сътрудничеството си по важни теми като върховенството на правото и демократичните институции, диверсифицирана и надеждна енергийна среда, разширени икономически връзки и междучовешки отношения на нашите държави. Очаквам с нетърпение да задълбочим своето партньорство през следващата година", завършва поздравът на Антъни Блинкен.