Вече бившият полицейски шеф Борислав Муеров е новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА), съобщиха за БТА от пресцентъра на Министерството на транспорта и съобщенията.

Новината бе оповестена само няколко часа, след като Муеров освободи поста на заместник-директор на Главна дирекция "Национална полиция" поради навършени години за пенсиониране. Муеров беше и награден от вътрешния министър за дългогодишната си служба и професионално изпълнение на задачите в системата на МВР.

Веднага след обявената рокада, при която на мястото му застана старши комисар Калоян Милтенов, бе обявено, че Муеров поема автомобилната агенция и промяната дори вече е отразена и на интернет страницата на ИААА.

Борислав Муеров постъпва в системата на МВР през 1991 г. Бил е взводен командир в Пето Районно управление - СДВР, след това началник група и началник сектор "Охранителна полиция" в Седмо Районно управление, зам.-началник отдел "Охранителна полиция" - СДВР. Муеров беше началник отдел " Охранителна полиция" - СДВР, както и директор на Областната дирекция на МВР в Габрово.

От края на май 2021 г. той беше заместник-директор на СДВР, а със заповед на министъра на вътрешните работи от 18 юни 2021 г. бе преназначен за зам.-директор на Главна дирекция "Национална полиция".