Постигнати са взаимно приемливи решения относно Закона за хората с увреждания. Това заяви в Ловеч министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, съобщи БНТ. По думите му, консенсусът е постигнат на среща късно снощи в социалното министерство с участието на омбудсмана Мая Манолова, представители на национално представителните организации и на Министерството на финансите.

150 млн. лева допълнително за политиките за хора с увреждания са предвидени в централния бюджет за следващата година, подчерта още министър Петков.

Новият закон за предприятията на социалната и солидарната икономика се очаква да бъде приет до две седмици. С него се въвеждат критерии и ясни регламенти за това какво е социално предприятие.

Министърът на труда и социалната политика присъства на втория ден от форума "Мостове за социално ангажирани предприятия" в Ловеч. Събитието е посветено на темата за социалната икономика в региона и се организира в рамките на пилотния проект по Регионална социална икономика "Региони 2018", ръководен от ГД "ГРУПА" на Европейската комисия.