"Български енергиен холдинг" ще направи вноска от 456 млн. лв. към Фонда за енергийна сигурност, с което продължава нашето обещание към всички бизнеси, че цените на тока продължават да бъдат едни от най-ниските в Европа. Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков преди началото на днешното редовно заседание на МС.

По думите му на днешното заседание ще бъдат одобрени три меморандума за развитие на бизнеса и иновациите у нас - меморандум с Европейската инвестиционна банка, меморандум с Международната банка за възстановяване и развитие, който е важна стъпка и за Плана за възстановяване, и меморандум с "Амазон уебсървисис".

"Едновременно с това имаме и важни изменения в Tърговския закон. Това е мярка към Плана за възстановяване, така че напредваме. Премахват се пречките по производството по стабилизация, което цели да даде втори шанс на затруднените търговци да продължат дейността си. Съществена новост е и въвеждането на производство по несъстоятелност и стабилизация на физическите лица - предприемачи, дефинирани от закона. Надявам се, че широкото обществено обсъждане е дало добър резултат и ще служи за добра основа за приемането на закона от Народното събрание", обясни Петков.

Той отбеляза и че  ще бъдат обсъдени и промени в Закона за домашното насилие, за което ден по-рано от МВР бяха изнесени данни.