Политическа партия (ПП) "Български възход" ще се яви на предстоящите парламентарни избори с партии-съмишленици - ПП "Свобода", ПП "Партия на зелените" и ПП "Земеделски народен съюз". Това съобщи пред журналисти проф. Даниела Дашева - член на Изпълнителния съвет на "Български възход" след внасяне в Централната избирателна комисия на документите за регистрация за участие в предсрочния вот на 2 октомври т.г.

Внесохме необходимия брой подписи така, както го изисква законът, посочи тя. За "Български възход" като нова партия тази регистрация е надбягване с времето, коментира проф. Дашева. С цел спазване на всички законови изисквания преценихме, че е по-добре да не изчакаме решението на съда за окончателно вписване в регистъра на политическите партии и за тези избори се явяваме с партии мандатоносители - съмишленици: ПП "Свобода", ПП "Партия на зелените" и ПП "Земеделски народен съюз", посочи тя.

Повече информация ще получите на 18 август от 10:00 часа на пресконференция в БТА, на която г-н Стефан Янев - председател на "Български възход", ще сподели политическата визия и целите на партията, информира още проф. Дашева.