Доц. Атанас Мангъров е номиниран за кандидат депутат от АБВ. Това съобщи лидерът на партията Румен Петков, представяйки пред журналисти номинациите.

"За нас винаги е много важно да има ярко гражданско участие в едно Народното събрание. В последните мандати това липсва", посочи Петков.

Пред Dir.bg доц. Мангъров потвърди за номинацията и каза, че Румен Петков му се е обадил с предложението тази сутрин. "Чухме се с Румен Петков и приех. Идеята ми с включването в политиката е да се промени нещо. Ще опитаме и ще видим", коментира инфекционистът.      

"Когато си имал Благовест Сендов и след това се радваш на Дани Кирилов, нещата не изглеждат добре в очите на нормалния българин, защото тогава се сещаш, че всъщност дебатът в образованието е как да извадим Ботев от учебниците, а вкарваме бат Сали в парламента", коментира Петков и отбеляза, че лично се познава с бат Сали.

Петков увери, че от АБВ имат волята да сложат край на тези "дълбоко маскарящи ни като общество и нация хватки", които по думите му "сигурно в Самоков може да гарантират някой друг ромски глас, но унижават българщината в очите на българите".

Ето кого още номинират от АБВ за следващия парламент: от сферата на спорта - Антон Коджабашев, Георги Сталев и Цветан Антов, от сферата на образованието - доц. Камен Семенлийски, преподавател в Бургаския университет, Ирена Михайлова, Силвия Лецкова; от сферата на благоустройството - Александър Стефанов, Руска Стефанова; от икономиката - Любомира Ганчева, Даниел Илчев; от научната сфера проф. Любомир Халачев, д-р Пламена Заячка; от сектора на културата - актьорът Веселин Плачков.

Лидерът на АБВ добави, че е провел личен разговор с номинираните и им изказа благодарност за съгласието, тяхното достойнство и качеството на професионалната им подготовка.