Той заяви, че с президента имат разминаване в позицията за Украйна.

"Той спекулативно произнесе фразата, че Крим бил окупиран в момента, което не е вярно. Крим не е окупиран, в Крим предстои да бъде направен референдум", каза Сидеров.

Плевнелиев заяви по-рано пред депутатите, че Русия вече е окупирала Крим и е възможно да го анексира на база противозаконен местен референдум.

Сидеров подчерта, че "Атака" ще признае референдума в Крим, с което влезе в противоречие и със заявеното от външния министър Кристиан Вигенин. Той каза, че България няма да признае резулатите, защото то би означавало насилствена промяна на границите.

Сидеров разкритикува позицията на Вигенин и призова премиера Пламен Орешарски да поиска оставката му. От "Атака" дори били готови да предложат подходяща кандидатура за поста.

Според лидера на националистите новата власт в Киев се е появила в резултат на държавен преврат, извършен от терористи, екстремисти, нацисти и профашистки организации.

Не може Западът, САЩ, да признаят независимостта на Косово, а сега да не признава референдума", коментира Волен Сидеров.

Вече стана известно, че бившият атакист Павел Чернев набира чрез своето движение "Православна зора" доброволци за Крим. Кметът на Тополовград и зам.-председателят на общинският съвет в града вече обявиха, че заминават.

КРЪСТОСАН ОГЪН: За позицията на министъра на въшните работи