Така, на пресконференция в НДК след изборите, Сидеров отговори на въпроса дали би подкрепил правителство на БСП и ДПС. Всички прогнозни резултати показват, че „Атака” със сигурност влиза в парламента.

По-рано Сидеров бе категоричен, че не би се коалирал и с ГЕРБ и заяви готовност да стане премиер на страната.

"Лидерите на другите политически сили, които очевидно влизат в парламента, нямат яснота за своите собствени цели. Ние доказахме отново, че принципното и последователно поведение получава оценката на хората и никакви опити да бъде подменен политическият вот не успяват".

Според Сидеров ясната оценка за "Атака" дава самочувствието, че партията е коректив на управлявалите досега партии. 

По думите му, ако не се направят действия, които да изгонят чуждите монополи и да върнат производството в български ръце, гражданите отново ще излязат на протест.

„България е поробена, България е икономически роб, България е в колониално робство, тъй като нищо, което работи в България и произвежда пари, не е в български ръце”, уточни лидерът на „Атака”.
Той изчисли, че за 2011 година българите са оставили в касите на чужди корпорации 28 милиарда лева. Това, по думите му, означава, че нищо, което работи в България, произвежда пари, генерира печалба – не е в български ръце.

"Всеки ден, пазарувайки, почти 7 милиона българи оставят в касите на чужди компании своите левчета. След което отиват на бензиностанциите и също оставят своите левчета в чуждите компании. Така е и с тока, защото  енергото се намира в ръцете на чешки и австрийска компания. Банките – кой ви прибира парите от лихвите, 16 чужди банки. Моловете следват, там пак са чужди фирми. Дори на пазара за зеленчуци стоките са внесени отвън", заяви още Волен Сидеров.

Той каза още, че избирателната активност в Турция е дело на турската администрация.
„Имаме данни, че специално за тези избори цялата турска администрация е работила, вменявайки на управници, на администратори да правят всичко възможно да улесняват избора, за да отиват бюлетините за партията на Касим Дал”, каза Сидеров.

По думите му преди това този механизъм е работел за ДПС, а сега явно има пренасочване на симпатиите за Дал.
"Това е натиск на турската държава, Турция се намесва във вътрешните работи на България", добави лидерът на "Атака", който междувременно обяви, че не е расист.