"Все още не сме събрали 121 гласа. Ако не сме събрали 121 гласа - няма да внесем предложението за проектокабинета". Това заяви номинираният за премиер Асен Василев. 

Според него, в момента продължават разговорите между парламентарната група и депутати.

"Не мога да кажа, че имаме някакъв особен напредък. Ние сме длъжни да пробваме до край. Всеки един депутат има глава на раменете, има съвест и трябва да прецени дали иска да подкрепи програмата, която представихме", посочи той.

Всеки депутат, може да каже дали иска да подкрепи програмата, която представихме. Тя мисля, че е доста конкретна с ясни срокове, с ясни ангажименти, с много ударна съдебна реформа в началото, която би помогнала да се решат голяма част от проблемите, които вече две години се опитваме да решим като общество. Това е всъщност, за което търсим подкрепа най-вече, заяви Василев. 

Кирил Петков ще бъде част от проектокабинета "Василев", потвърди номинираният за премиер Асен Василев, който обаче отказа да уточни какъв пост ще бъде даден на Петков.

Василев подчерта категорично, че когато се съберат нужните 121 депутати за подкрепа, тогава ще има и готовност да се говори за структура и за състав на кабинета. Според него на този етап подобен разговор е безсмислен.