"Г-н Радев не е в час с политическите процеси в страната. Ако сте наблюдавали, последните две седмици имаше доста голямо напрежение партиите, всяка партия се бори за нейния електорат и начина, по който вижда движението на страната напред. Единственото общо е, че гледаме да имаме нормална европейска държава, а не да гледам на изток към Москва" - това каза на брифинг финансовият министър Асен Василев в отговор на журналистически въпрос. 

"Хората успяха да изберат кметове, които да работят за подобряването на техния град. В различни градове това са представители на различни политически сили. ПП-ДБ на балотажа печели в няколко ключови града - София, Варна, Благоевград, Пазарджик. Това показва, че една голяма част от българските градове са предпочели да променят досегашния си модел на управление", коментира още Василев. 

Това е и първият коментар за днес от страна на "Продължаваме промяната - Демократична България", след като още от снощи се очаква изявление след среща на Васил Терзиев с партийните лидери. 

Вчера спечелилият в София кандидат на ПП-ДБ с по-малко от 5000 гласа беше лаконичен пред медиите, като каза само: 

"Искам да благодаря на всички софиянци, които излязоха да гласуват днес", "Искам да благодаря на всички, които подкрепиха мен и нашите кандидати за районни кметове. Искам да благодаря и на хората в секционните избирателни комисии, чиято работа тепърва започва, за да може да опазят вота",Когато има финални резултати, ние ще дадем пресконференция. Утре очаквайте покана от нас, за да обсъдим с политическите лидери резултатите и да отговорим на всички въпроси". 

Очакваше се изявление от страна на ПП-ДБ днес в 11 часа, но по последна информация такова ще има около 13 ч.