"Президентът се опитва да си довърши мандата, така че да остане в историята. Това е нещото, което той търси. Историята ще покаже дали е намерил правилните пътища", обяви Антон Кутев в сутрешния блок на bTV

Бившият говорител на служебните правителства, назначени от президента, смята, че в същото време в сглобката "има извиване на ръце", защото участниците в нея "са откровени в своя неприязън един към друг". Според него "сегашното правителство преодолява всякакви форми на несъвместимост" и "няма граници, които да не могат да бъдат преминати".

"За местните избори имахме ясни предположения. Социологията показваше, че ПП ще загубят позиции в проценти. Важното е дали всичко това ще доведе до реален резултат. Има три неща, които са важни в държава - здравеопазването, образованието и бедността, а за да се случат, най-важна е икономиката. Аз не знам за тези 120 дни какво беше направено в тези области", посочи Кутев.

"Докато съм се занимавал с PR и съм съветвал политици, съм казвал - "занимавайте се с това, което интересува хората". Протестите бяха, не защото хората не знаят, че ако мълчат, няма да получим едни милиарди. Те знаят, че ще ги получим, но не вярват, че парите ще отидат за техните работни места и преобразованието им", подчерта Кутев.

"Според мен не може в следващите 80 дни да се приемат промените в Конституцията. В сглобката интересите са толкова ясни. Тя може да издържи изненадващо дълго - може и пълен мандат. Интересите са парите, които са ясната цел. Те са притиснати от дела, от "Магнитски". Всички знаем, че присъствието на Борисов във властта е страх от съдебно преследване, от показанията на Васил Божков. Пеевски има от какво да се страхува. Има сериозна биография във всички области", обясни той.

"Разделянето на ВСС на две квоти не е съдебна реформа. Съдебната реформа ще е тогава, когато коалицията спре да зависи от това дали един човек ще бъде предаден на съд. Делата трябва да се водят без значение дали е на власт. Съдебната реформа не се прави по начина, по който я правят", допълни Антон Кутев.