Министърът на туризма Ангелина Ангелкова даде специален брифинг, в който заяви категорично, че е декларирала всички свои имоти. Така тя задочно потвърди, че лидерът на НФСБ Валери Симеонов е имал предвид, когато по-рано днес обяви, че партията му е готова с още един сигнал срещу министър, живеещ в луксозен имот в квартал "Бистрица", който не е негова собственост и не го е декларирал.

Той показа снимки на къщата, които показа, са от публикация на сайта ПИК от 2017 г., в която се твърдеше, че в къщата живее именно Ангелкова.

"Отново съм принудена да обяснявам неистини, разпространявани от един бивш вицепремиер. Много ми е обидно, че вместо да говорим за предстоящия летен сезон, за предизвикателствата пред сектора, за това, трябва да обяснявам непроверени факти. Ясно съм декларирала собствеността и имотите, които притежавам. Всички те са описани в нотариални актове. Ясно съм декларирана и какви са средствата за придобиването им. Не живея в къщата, чиито снимки се разпространяват в социалните мрежи. Била съм там на гости с дъщеря ми. Това е къщата, която е собственост на родителите на съпруга ми от 2006 г.", категорична беше обаче тя, като коментира, че според нея не е нередно или престъпление да се ходи на гости на роднини.

Снимка: btvnovinite.bg

Ангелкова призова съответните органи да си свършат работата по имотната проверка срещу нея, за да се борави с факти и документи, а не с внушения. И подчерта, че няма къща никъде - нито в София, нито в България или извън страната.

Това е последният път, в който обяснявам недоказани твърдения. Ясно съм заявила, че мога да докажа всеки един лев от всичко, което притежавам. Ние сме правова държава и нека да оставим органите да си свършат работата, за да се борави както винаги съм твърдяла с факти и с документи, не с внушения и твърдения, не на махленски принцип. Ясно съм декларирала моите имоти. Къща нямам никъде, живея в апаратамент, който е описан ясно в моята декларация", изтъкна тя.

Само преди два дни прокуратурата разпореди на КПКОНПИ да провери сигнал срещу Ангелкова, внесен от НФСБ. В него се твърди, че тя е придобила евтин апартамент в столичния кв. "Овча купел".

Вчера обаче държавното обвинение възложи на антикорупционната комисия да провери и сигнал за имоти, купени от "СКАТ " ООД, чийто собственик е Симеонов. Става дума за три сделки за купени имоти на нереално ниски цени. Лидерът на НФСБ веднага заяви, че това е клевета и тези сделки вече са проверявани многократно, дори е осъдил няколко души и един вестник заради това. Бившият вицепремиер каза, че подозира кой стои зад сигнала и се закани още днес да има нов сигнал срещу него, макар да не може да докаже, че е той.