Във връзка с нови опити за неправомерно замесване на името ми, този път с обвинение, че не съм декларирала имот в град София, мога да заявя, че имотът е закупен в края на изминалата 2018 г. и предстои да бъде деклариран в ежегодната декларация за имущество и интереси по чл. 35, ал. 1, т. 2 от Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, която се подава за предходна календарна година. Това задължение следва да изпълня в срок до 15 май 2019 г., съгласно чл. 38, ал. 1, т. 2 от същия закон.

Това написа във фейсбук министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя пояснява, че "става въпрос за покупка само на парцел урегулиран поземлен имот (дворно място от 1253 кв. м), находящ се във в.з. Киноцентъра 1 ч. Къщата и гаражът, които са отбелязани на кадастралната карта, са били необитаеми много години и са негодни за ползване и предстои задължително събаряне, което е допълнителен разход".

По-рано днес лидерът на НФСБ Валери Симеонов подхвърли, че "някой живее в кв. "Драгалевци", но не го е написал в декларацията си, а е длъжен да го напише. В чужд имот ли живее? Под наем ли живее? Това трябва да се декларира, но в декларацията го няма." Симеонов по всяка вероятност отново има предвид имот на министъра на туризма, както вчера, когато разкри за апартамента й: "Овча купел", "Бързарица" 2 - 142 кв. м за 61 000 лв.".

Междувременно от партията на Симеонов днес сезираха главния прокурор да провери имотното състояние на Николина Ангелкова.

В отговор за имота в "Киноцентъра" министърът заявява, че при проверка на пазарните цени на УПИ в района, както и на извършените реални сделки в Агенцията по вписванията, може да се установи, че сделката е извършена на пазарна цена, отбелязва министърът и допълва, че паричните средства за покупката на имота са от нейните родители, "като всички данъци са надлежно заплатени".

Ангелкова посочва и "какви са пазарните цени на парцели в посочените квартали: (средно 122 до 220 евро за кв. метър, като върху парцелите също има необитаеми постройки)" и дава връзка към интернет страница https://m.imot.bg/results...

Министърът категорично заявява, че "за всяка една сделка преди нейното сключване" е възлагала извършване на пазарна оценка на имота от лицензиран оценител, вписан в публичния регистър на Камарата на независимите оценители. Тя заключава поста си с убеждението (от приложената връзка към справката), "че цената на покупко-продажбата отговоря на действителната пазарна цена към момента на извършване на сделката и съобразно индивидуалните характеристики на конкретния имот".