Съседка на премиера, която живее също на ул. "Шишман" 18, в центъра на София, разкритикува акцията на ВМРО пред дома на Кирил Петков. За да изкаже възмущението си, жената прекъсна интервю на съпредседателя на партията Ангел Джамбазки, докато той се включваше на живо по БНТ. От ВМРО искаха да разговарят с Кирил Петков по темата Македония, заради което рано сутринта застанаха пред дома на министър-председателя.

В момента, в който Джамбазки обясняваше как разговорът не се е състоял, защото "храбрият министър-председател се измъкнал през някакъв заден изход и са го изкарали с неговата охрана, бягайски доста страхливо и доста позорно", гражданката го атакува с въпроси защо смущава хората пред дома им.

Състоя се следният диалог:

Гражданка: Какво търсите тук? Какво си позволявате да пртеснявате хората? Обсаждате? Само да поптам - ако попитам всчките тези хора, които сте довели, няма да ми кажат колко сте платили.

Джамбазки: Ако твърдите, че някой нещо е платил, бих ви поканил в съда...

Гражданка: Защо притеснявате хората?

Джамбазки: Кого сме притеснили?

Гражданка: Да, аз живея тук, и тоя сеир, който го правите, не ми е приятен, аз съм избирател...

Джамбазки: Ние задаваме въпроси, на които избраният министър-председател... Това е публично място.

Гражданка: Това, че Кирил Петков не е отишъл да живее, като другите, скрит зад оградите, не означава, че трябва да го притеснявате.

Джамбазки: Това е публична общинска собственост, тротоарът.

Гражданка: Точно така, ама тя е за минаване, вижте разпоредбите, тротоарите не е да стоите. В смутни времена вие допълнително създавате напрежение. Запознайте се в общината, че за всяко едно нещо се заплаща - столче, масичка.

След размяната на реплики евродепутатът продължи интервюто, като обобщи:

"Бяхме нападнати от ентусиазирана привърженичка на Кирил Петков. Жената има това право, жива и здрава да е."

Докато той говореше, гражданката продължаваше да коментира на висок глас, вече отдалечавайки се.

Джамбазки заключи, че премерът "избяга като герой от Мики Маус" и обясни, че ВМРО отива по обед да протестира в защита на българската кауза в Македония пред Министерския съвет, след което следобед ще прецени дали и към кой от поредицата протести да се присъдини пред Народното събрание.