Д-р Петко Стефановски е назначен за заместник-министър на здравеопазването, съобщиха от правителствената информационна служба. 

Назначението идва, след като през септември премиерът Николай Денков освободи заместник-министъра на здравеопазването Бойко Пенков. Решението бе взето заради бавни темпове на работа, които излагат на риск изпълнението на важни мерки в сферата на здравеопазването, заложени в управленската програма, посочиха тогава от Министерския съвет.

С новото попълнение заместниците на проф. Христо Хинков отново стават трима. Засега обаче не е ясно кой какъв ресор ще има, тепърва ще се прави преразпределение, уточниха от МЗ.

Д-р Стефановски е възпитаник на Медицински университет -Плевен, завършил е "Медицина", "Спешна медицина" и "Обществено здраве и здравен мениджмънт". Придобива научна степен "доктор" по медицина с научна специалност "Анестезиология и интензивно лечение". От 2014 г. Стефановски е част от преподавателския състав на Катедрата по анестезиология и интензивно лечение към Медицинския университет - Плевен. Д-р Стефановски е бил дългогодишен ръководител на "Спешно отделение" в Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Д-р Георги Странски" в Плевен.

Д-р Петко Стефановски има множество участия и награди от национални и международни научни конференции. Автор е на голям брой научни публикации и монографии.