"Продължаваме промяната" призова коалиционните партньори да загърбят "червените линии".

"Време е да намалим червените линии и извиването на ръце, и да продължим промяната. Да не забравяме, че сме един отбор, който трябва да запретне ръкави", обърна се той към останалите три партии във властта.

"Партиите от коалицията се обединиха да спрат корупцията в управлението, да бъдат гарант за независимост и да утвърдят България като силен член на ЕС и НАТО. Всички трябва да знаят, че ПП ще поемат водеща роля, отредена от избирателите", заяви решимостта на мандатоносителите да продължат да управляват председателят на парламентарната група Андрей Гюров.

Гюров упрекна ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане", че не били градивна опозиция, поради което хората не искали да ги погледнат. Депутатът от ПП установи, че работата на депутатите от ГЕРБ пък била само да правят щастлив лидера си.

Той изреди 12 успеха на управлението, сред които като постижение №11 посочи: "Отнехме бухалките и преторианската армия на Гешев", както и закриването на КПКОНПИ. Като друго постижение посочи мораториума върху цените на тока за битовите потребители. Следващото постижение, което Гюров посочи, е планът за възстановяване и устойчивост. На това място депутатите от ГЕРБ-СДС зашумяха в залата и избухна смях.

Обяви, че от 1 май властта ще вдигне с 25% заплатите на здравните работници. На бизнеса Гюров обеща подкрепа в кризата: "Ще направим така, че да омекотим ценовия шок".

 

"Живеем в най-тежките времена в последните години. Дойде време да заявим къде стоим и каква е ценностната ни система. Днес сме изправни пред въпроса от коя страна на историята стоим - дали сме от страната на благополучието и свободата или от страната на диктатурата и избиването на невинни жени и деца. Ще сведем ли глава пред агресора или ще се позиционираме като лидер на Балканите?", заяви още в декларацията от името на групата Гюров.

"Ще се освободим ли от шантажа на "Газпром", попита той и призова за решителност.

"Време е да продължим промяната. Да не забравяме, че сме един отбор, който трябва да запретне ръкави. Разчитаме на вашите единни позиции в правителството и парламента", каза Гюров на коалиционните партньори.