Жалко е, че се стига до крайни сблъсъци. Ако това е начинът за сваляне и взимане на власт, аз не искам да живея в тази държава. Това каза зам.-шефът на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков.

"ГЕРБ два пъти е подавал оставка. Щом сме могли да предприемем тази крачка, смятам, че винаги това е обсъждан вариант. Самият премиер Борисов го казва многократно", обяви Ненков на излизане от Народното събрание.

"Но има хора, които казват, че за тях не е приемливо да се подава оставка, защото това ще ни вкара в спирала и ще доведе до по-голяма криза, обясни той. - Може 100 хиляди да не одобряват правителството, но не може някакви хора да се изявяват като техни говорители. Това ще се реши на парламентарните избори. Ако това е начинът за сваляне и взимане на власт, аз не искам да живея в тази държава."

"Жалко, че се стига до крайни сблъсъци. Какво се случва с хората, които разсъждават различно от тези на протеста", попита депутатът от ГЕРБ.

"Предстоят избори и това е единственият разумен и демократичен начин за излизане от кризата, за да се направи този преход. Очевидно има политическо напрежение и това противопоставяне явно ще продължи. Но в крайна сметка живеем в 21 век, цивилизована държава, не е този начинът - с провокация и насилие", коментира още депутатът.

"Много ми е интересно какво ще стане, ако тези хора влязат в парламент - ще ни убият, ще ни заравят в ковчези ли", попита Ненков. И допълни, че всеки има приятели, семейства, които се тревожат.

"Не приемам да се стига до такива крайности. Имам познати на протеста и никога не съм се опитвал да променя мнението им, напротив, това е цивилизованата част от нещата, но се надявам, че мнозинството от хората няма да позволят държавата да се срине по този начин, защото това би бил един срамен ден за демокрацията, независимо дали ни, или не ни харесват", каза още Ненков.

"Една оставка по-скоро ще породи друга политическа ситуация, друга политическа криза, от която не е ясно как ще излезем. Изборите ще дойдат - след няколко месеца или сега, но в крайна сметка какво ще се случи с държавата. Предстоят много трудни за взимане решения относно здравната криза, политическата ситуация. Никой от протестиращите, включително и президента Радев, не казва какво ще направи", коментира още той.

"Всеки прави грешки, но винаги сме се ръководили от интересите на народа. Дали ни харесват ще кажат на изборите. И не виждам друг начин да се излезе от политическата ситуация", допълни Ненков.