"Няма да се учудя да видя Тошко Йорданов водач на листа на ДПС. Това каза в интервю за предаването "Лице в лице" депутатът от БСП Александър Симов. По думите му е станало ясно, че "Възраждане" е патерица на ГЕРБ, а "Има такъв народ" (ИТН) - на ДПС.

Според Симов партията на Слави Трифонов разваля преговори за кабинет за втори път под фалшив предлог - първият път беше темата "Македония", сега е записът от закритата среща на "Демократична България".

"Казвам го като човек, написал не една и две критични статии към градската десница в лицето на ДБ. Четох четири пъти цялата стенограма от този разговор - нищо скандално няма в него, нищо! Повярвайте ми човек като мене би се хванал и за половин дума, ако можеше", уточни социалистът.

Той е категоричен, че след предсрочните избори, дори да е първа политическа сила, ГЕРБ ще остане в изолация, а партията на Бойко Борисов и ДПС не трябва да бъдат допускани до властта. "БСП никога не се подаде на изкушението да работим с ГЕРБ, а бяхме изкушавани, бяха ни хвърляни захарчета", подчерта Симов. Той даде за пример предложението към Корнелия Нинова да стане председател на Народното събрание.

"Енергията за промяна продължава да съществува и това ще изиграе лоша шега на всички волни или неволни помощници на ГЕРБ", смята социалистът.