27-годишният треньор по мотокрос Георги Недев е следващият в листата на ГЕРБ от Велико Търново, който ще заеме депутатското място на Цветан Цветанов.

По-рано днес председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че напуска парламента заради скандала с евтините апартаменти.

В момента Недев е най-младият общински съветник във Великотърновския общински съвет. Той е и областен координатор на младежката организация на ГЕРБ от 4 години.

Георги Недев бе едва на 24 г., когато на парламентарните избори с преференциален вот и благодарение на феномена 11/11 събра 2861 гласа. Подкрепата за него беше със 181 гласа по-голяма от дадената за Цветан Цветанов като водач на листата във Велико Търново.

"Вярно е, че аз съм следващият, но вече нямам амбиции да влизам където и да е. Аз се пренасочих, работя в частния бизнес, отворих собствена рекламна агенция и в момента усилията ми са насочени натам. Не сме разговаряли с ръководството на ГЕРБ по този въпрос. Не съм сядал въобще да размишлявам твърде сериозно, засега оставям нещата да си вървят, както си му е редът и ще взема решение, когато трябва да взема решение", коментира пред "24 часа" Георги Недев.

Завършил е педагогика на обучението по физкултура и магистратура по публична администрация във Великотърновския университет.

През 2014 г. създава и ръководи собствен мото клуб. Дългогодишен състезател по мотокрос. Със собствени средства изгради трасе край старата столица, на което води тренировките на 15 състезатели.

Преди месец Георги Недев беше един от тримата кандидати за председател на Българската федерация по мотоциклетизъм.

По негова инициатива във Велико Търново са реализирани няколко проекта за пътна безопасност.