Пред Министерския съвет се проведе контрапротест, организиран във Фейсбук, с искане за оставка на правителството на Кирил Петков.

Демонстрацията премина спокойно, без да възпрепятства движението пред МС и при слабо полицейско присъствие. Около 20 демонстранти скандирха: "Киро, позор, оставка и затвор", предаде БНР.

Те изтъкнаха като мотиви за исканата оставка инфлацията, безпрецедентните поскъпвания на храните и горивата, както и "подготвяното национално предателство по темата "Северна Македония".

"Показа дъното на нашата политическа система! Обяснява на българския народ как ще преговаря с други депутати, които са влезнали с други идеи, да се присъединяват към него. Това е наистина някакъв абсурд, който в целия 33-годишен провален преход не се е случвало. Те казват, че се борят срещу мафия, която казват, че е в опозиция! Ами това никъде по света го няма", обобщи протестиращият Тодор Стоянов.

Хората се канят да протестират всеки понеделник и четвъртък, докато Кирил Петков подаде оставката си. Протестът приключи малко преди 21 ч.