В разследването, което беше излъчено снощи, се твърди, че в мотела на фирмата на Симеонов „Козият рог” в Малко Търново (вижте снимка) се настаняват командировани на границата полицаи и военни, за което той си плащал. По този начин политикът печели от държавни пари и е в конфликт на интереси, заяви Слави Трифонов и призова главния прокурор да нареди разследване.

„Журналистическото разследване не е за всеки. Това беше по-скоро оклеветяване и нечистоплътни внушения”, коментира тази сутрин пред bTV Симеонов.

Той добави, че хотелът, който е собственост на фирма СКАТ ООД, е само един от обектите им. По думите му конфликт на интереси няма, тъй като по закон не трябва да участва в управлението на фирми, докато е депутат, затова и вече не е управител, а само съдружник.

„Нямам договор с Министерството на отбраната или с МВР. Всяко поделение си проучва легловата база и избира къде да си изпрати хората”, поясни лидерът на НФСБ.

Депутатът, който е спряган за бъдещ министър, изтъкна, че не е вярно, че там се настаняват по 50 военни и полицаи, в последните два месеца например били по десетина. Стоели по две седмици и плащали само по 30 лева, в които влизали и храна три пъти дневно, безплатни интернет, фитнес и басейн. Правел това, защото е син на военен и бил съпричастен към армията.

"Какво да направя - да ги връщам ли?", попита той и добави, че ще иска право на отговор в шоуто, но се съмнява, че ще го получи.

„Имаше няколко интервюта на хора със замазани лица, които говориха абсолютни лъжи. Един такъв, който показваше такива репортажи, го осъдих. Казва се Николай Бареков от TV7, осъдих го за клевета. Осъдих и вестник „Уикенд” за клевета. Следващият скалп, който ще закача на стената, вероятно ще бъде на Слави Трифонов, въпреки че трудно може да се говори за скалп там...Човек работи за добро име и накрая се появява някой водещ и започва да се гаври с теб”, каза още народният представител, като намекна за голата глава на Трифонов.

Пред БНР Симеонов бе категоричен, че ще съди водещия заради "гадната манипулация", излъчена снощи в шоуто му, в която единстваната истина била името на мотела.

На въпрос защо сега се излъчва този материал, лидерът на НФСБ отговори:

"Определено аз съм един от най-сериозните противници на така наречения "референдум" (иницииран от "Шоуто на Слави" - б.р.) и на кретенските въпроси, които бяха пробутани, без да бъдат разбрани от българския избирател. Вторият вариант е обаче чисто политически, твърде вероятно е да идва от ДПС поради предстоящото сключване на споразумение с ГЕРБ за съвместно управление. Има и трета възможност, която някои мои мнителни колеги споделят. Аз не я споделям. Смятат, че това е "приятелски огън".