Кръстовището на бул. "Александър Стамболийски" с улиците "Никола Димков" и "Поручик Въльо Стефов" се затваря за движение за 10 дни, съобщават от кметството на район "Южен". Причината е изграждането на Южния обходен колектор, който е част от проекта за реконструкция и доизграждане на ВиК-мрежата на града, който се изпълнява от "ВиК" - Пловдив. Работата по проекта продължава повече от година и трябва да приключи до края на 2024 г.

Целият обходен колектор е дълъг над 12 км и обхваща части от районите "Централен", Западен" и "Южен". Тръбата ще мине от кръстовището на "Пещерско шосе" по ул. "Царевец", по ул. "Модър" покрай Транспортна болница, по бул. "Александър Стамболийски" и ул. "Нестор Абаджиев" в район "Тракия", за да се включи в пречиствателната станция.

В район "Южен" по бул. "Александър Стамболийски" досега е асфалтиран само участък от над 150 метра между улиците "Димитър Талев" и "Стефан Стамболов", допълва БНР.

Кръстовището на бул. "Александър Стамболийски" с улиците "Никола Димков" и "Поручик Въльо Стефов" е много натоварено, затова се очаква затварянето му за движение да доведе до нови задръствания в квартала.