83-годишен мъж почина, след като беше блъснат на пешеходна пътека в Пловдив, съобщи Нова. Зад волана е бил 19-годишен младеж.

Инцидентът е станал след 19.00 ч. на бул. "Христо Ботев". Пострадалият е бил качен в линейката в изключително тежко състояние. Издъхнал е на път за болницата. Пробите за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни. Той е задържан за 24 часа.

Това е втори подобен инцидент в Пловдив за седмица. 54-годишна жена блъсна във вторник вечерта на пешеходна пътека 44-годишна жена и 13-годишната ѝ дъщеря. На път за болницата момичето почина. Днес пловдивчани протестираха с искане да се подобрят мерките за безопасност на този ключовия пловдивски булевард "Брезовско шосе", съобщи БНТ.

От община Пловдив обясниха, че след като бъде положен и последния пласт от новата настилка, пешеходната пътека ще бъде повдигната, ще има и мигащи знаци, които да предупреждават водачите да намалят скоростта. Хората, които ежедневно пресичат на това място обаче, настояват това да се случи възможно по-бързо, за да се избегнат нови фатални инциденти.