Коментари - Втори случай за седмица: блъснат и убит човек на пешеходна пътека в Пловдив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

казваше преди време: на тоя светофар минавай само на червено, че на зелено ще те блъснат! Не е проблемът нито в светофарите, нито в пешеходните пътеки, нито в (не-)наличието на патрулки по улиците. Проблемът е основно в егоизма и късогледството на този, който управлява МПС-то на пътя и си мисли, че, седейки зад волана, другите трябва него да го пазят. Такива субекти са опасни не само за шофиране, но и за всичко останало в живота (който те отнемат на другите при злополука). Употребата на алкохол и наркотици зад волана само потвърждават думите ми още веднъж...Нужен е ПУБЛИЧЕН съд на всеослушание под ясно небе и след това ГОДИНИ безвъзмездна работа в полза на ощетеното семейство, вместо затвор!!!

За съжаление не само при водачите на мпс има подобен рисков тип на поведение. И при масовата част от пешеходците се случват потресаващи действия. Просто като зомбирани са, как пресичат без да се оглеждат по легнали полицаи, по оживени кръстовища и на нерегулирани пътни платна. Това е масово и невинаги може да се разчита, че като си гледаш в джисЕема няма да се натресеш на някой с мпс или с велосипед, или заблеян нагъл тротинеткаджия (и те са в кюпа по безотговорно поведение, повечето)

Има ли нещо което да е в ред през последните 12 години в герберското управление на Пловдив. Ремонтите ли, задръстванията ли, информационните табла и металните "кютуци" до спирките, които не се знае за какво са, здравеопазването ли, или какво ? Е, Тотев си напълни гушата, сега май и настоящия, ама за друго не се сещам.

О, да бе! Точно ГЕРБ са ти виновни, че майка ти и баща ти не са те научили какво е добро и какво е лошо и защо ТРЯБВА да се спазват правилата. Няма по-гнусна и по-малоумна практика да се стоварва вината за собствените грешки върху някой друг. ГЕРБ ли му е издала книжката на този шофьор? ГЕРБ ли му е натискала педала на газта? ГЕРБ ли му е казала да не използва спирачката? Ей такива като теб вечно гледат ошашавено и мълвят втрещено "ГЕРБ ми сра в гащите! 12 години управление на ГЕРБ и моите гащи все преливат от фекалии...". Хайде малко по-сериозно, моля! Това твоето си има латинско наименование и се лекува. Без значение кой е на власт, колко години и т.н.

Втори,пети , десети ... няма спирка... Ще има спирка на това безумие - само когато застрелят извършителя и то няколко такива идиоти - или да го провесите с отрязана глава на някой мост ,както в Мексико примерно.... Иначе,няма спирка - да ви еба майката тъпа

ЧЕСТО МИ СЕ СЛУЧВА - ПРЕСИЧАМ НА ПЕШЕХОДНА, ПРИ. ВЕЧЕ СПРЯЛО ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО, НО ДРУГА КОЛА ГО ЗАДМИНАВА И ЕДВА НЕ МЕ УДРЯ. ДОБРЕ ЧЕ ВЕЧЕ ВИНАГИ СПИРАМ ПО СРЕДАТА НА ПЪТЕКАТА И СЕ ОГЛЕЖДАМ ВТОРИ ПЪТ ЗА ДРУГА КОЛА. НЯМА ДРУГ НАЧИН ДА ОЦЕЕЛЕЕШ.

В ПЛОВДИВ ЖЕГАТА Е ТОЛКОВА НЕПОНОСИМА ОТ РАННИ ЗОРИ ДО СРЕДНОЩ, ЧЕ ДА. СИ ШОФЬОР В ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ ИЛИ ПЪК ПЪТНИК В НЕГО - Е РАВНОСИЛНО НА САМОУБИЙСТВО. ЖЕГАТА СЕ ОТРАЗЯВА И НА КОНЦЕНТРАЦИЯТА НА ЧОВЕКА. ДОСЕГА НЕ ПОМНЯ ТАКАВА ЖЕГА, А СЪМ НАД 60.

В Пловдив ако видите пътен полицай "на терен", извън служебния си автомобил, то е защото най-вероятно е изтичал за банички.

Не само в Пловдив. В петък, при "адско" движение, видях цяла една полицейска кола с двама полицаи на пътя. Всъщност "на" беше под дебелата сянка на едно дърво до импровизираното пазарче в едно село. Полицаите, които всъщност бяха живи михлюзи се занимаваха с: единият пушеше, подпрял се на предния калник на колата, килнал фуражката "на уволнение"; вторият разискваше нещо важно с някого по телефона си, на 10 метра от патрулката, с гръб към пътя. Иначе, за 85 км по АМТ от пътен възел Сливен-Ямбол да входа на Бургас ми си случи какво ли не: прелитане на изпреварващи с 200+, поне 20-25; един ме изпревари почти с толкова отдясно; един влезе в бензиностанцията на ШЕЛ, като намали порядъчно, но не го направи в лентата за престрояване, я в дясната лента за движение; десетина ТИР-а докато ги изпреварвах ме натиснаха наляво. На още толкова водачите говориха по телефони. Още толкова караха по двойки на дистанция 3-5 метра един от друг. Но най-впечатляващо беше изпълнението на един с микробус. В момента, в който го изпреварвах, отвори прозореца си и изхвърли някакъв пакет, който да този момент ядно е бил пълен с лайната, които е ял. Пакетът се залепи на предното ми стъкло за около 2-3 секунди, не го пожелавам на никого, като кара със 130 км/ч. Честно казано ми идваше да карам след него докато спре и да го пребия. Не знам, дали и в момента не съжалявам, че не го направих.

Пешеходни пътеки на многолентов булевард е пълно безумие което само кухите глави на нашите чиновници и общинари могст да родят. В цял свят са или пасарелки или светофари.

В Германия, в големите градове има много пешеходни пътеки през 3 и 4 лентови (в едната посока, значи общо 6 или 8 лентови) пътища и НИКОЙ не загива там. А техните коли са повече и по-мощни. Не се опитвай да стовариш проблема от болната върху здравата глава! Не може вечно да се влагат милиони в подлеци и надлези, после милиарди в поддръжка и охрана, само за да могат късите пишоци да си шпорят из града с колкото искат. Това, че си комплексар не те оправдава, че не знаеш Правилника. Това, че ти е ниско IQ-то не е индулгенция за варварско поведение по пътя. В София им набиха канчетата на такива джигитчета с къси пишленца по много елегантен начин - на пешеходните пътеки, на които преди имаше НЕСПАЗВАНЕ НА ПРЕДИМСТВОТО НА ПЕШЕХОДЦИТЕ и в следствие на това - произшествия се построиха "легнали полицаи". Някои от "легналите полицаи" са с височина над 20 см - ако искаш мини с 60 км/ч. Ако си със SUV - ще се преобърнеш, ако си с нормална кола - ще си събираш окачването по пътя. А тарикатчетата със сниженото окачване спират и минават на полу-съединител и се чуват стържещи звуци на карбон в асфалт. Но знаеш ли как добре се научиха и сега са като дресирани пудели - видят ли знак за пешеходна пътека ВЕДНАГА отпускат крака от газта. Но така е - с животните трябва да се постъпва както с животни - само бой и стригане, докато им уврат кратуните, че не са сами на пътя и че пешеходците са с предимство.

Втори, трети, …седми…Няма да има спиране. Няма по тъпо от това племе, което си издига пилон на “гордост”, в момент в който дълбае дъното и се самозатрива..

Едното с другото няма общо. Не са едни и същи хората, които го правят.

Без да оправдавам шофьора, пешеходна пътека, само обозначена със знаци и маркировка, на голям булевард е самоубийство! Трябва всички пешеходни пътеки да са със светофар или да се направи подлез или надлез. Без значение колко внимателен е един шофьор, винаги има риск да удари някой, защото видимостта е по-малкоа към цялата пешеходна пътека, особено при големи превозни средства. Колкото до културата на шофиране, няма да коментирам, всеки ден се наглеждам на дебили с огромно самочувствие, но с нисък капацитет. И на такава пешеходна пътека, на която спрях да мине едно дете, ме изперавари полицейска кола, която едва не блъсна детето - толкова за полицаите - и те спадат лъм тия с огромно самочувствие и нисък капацитет!

Точно! Пешеходецът трябва да има предимство само на зелен светофар. Защото един пешеходец, който се движи с 6 км/ч се спира много по-лесно, отколкото една кола, която се движи с 20 км/ч. А колите рядко се движат с 20. Освен това, пешеходците имат предимство само на пешеходна пътека тип "зебра". Но колко от тях го знаят? АДокато тези факти не бъдат проумяни, пешеходците ще гинат като мухи по пешеходните пътеки.

Си и не си прав! Пешеходна пътека тип зебра вече няма, всяко продължение на тротоара или банкета върху платното за движение, ОБОЗНАЧЕНО ИЛИ НЕ, с маркировка е пешеходна пътека според закона. Което прави пресичането още по-опасно, но за щастие, не само шофьорите не знаят за това! Макар конституционният съд да се произнесе, че пешеходците нямат абсолютно предимство на пешеходните пътеки и имат отговорността да се огледат и да преценят дали могат да преминат безопасно, те продължават да изскачат на платното. Един шофьор не може да прецени дали някой, стоящ на тротоара, ще пресича, само защото си седи там. Случвало ми се е да спирам на такива, а те да ме псуват и махат с ръка. Недостатъкът на закона е, че е твърде разтеглив. Т.е. дава прекалено много самоинициатива от страна на пешеходците. Ако те са разумни и приемат факта, че с пресичането си стават част от движението - да, но по-голямата част не са разумни, затова трябва тази самоинициатива да се премахне - да пресичат само където е обозначено за това. Не е нормално един дядо или една баба с бастун да тичат през 4 или 6 лентов булевард, защото ги болели краката да изминат 30 метра и да пресекат на пешеходна пътека със светофар безопасно, нито майка с количка да бута количката на платното пред колите.... Аз също съм и пешеходец, но знам колко време се изисква автомобил, който се движи с 30 дори, да спре. Затова не си позволявам волности, нито да тичам по платното. А ми се е случвало жена да пресича, правилно, на пешеходна пътека, и да се спъне и да падне. Добре че пресичаше правилно и почти бях спрял, та не я сгазих.

Вместо пп стройте подлези и надлези ама е по лесно да мрънкате нали сте българи все пак царете на мрънкането и екзажерирането на проблема

Стриктно налагане на сини зони освен за болниците по обясними причини(паркинзите обаче съвсем не трябва да се ползват от персонала) - паркиране и престой само за автомобили по стриктен списък и строго предназначение - примерно зареждане на магазин. В момента точно Сульо и Пульо са тръгнали да си возят гъзовете от комплекса то центъра за да отидат на работа вместо да ползват градския транспорт. Градския транспорт да отиде на отделно ниво и сульо и пульо да се возят по обходни маршрути. Друг начин да се разкара паплачта от пътя няма, паплач защото ако очаквате разумно поведение от тях има да чакате .... тук всичко е на основа на утвърждаване на егото, което никой и нищо друго не базари

Единственият бачин е да се вкарвят повече афрота и аражи и да се подмени тая руска гмеж.В Бъгъ има много руска гмеж за това не можем да се оправим

Т.е., оплакваш се, че няма кой да те оправи и затова искаш негра.

Кой има интерес това безвремие да продължава? всички знаем, но морковът и тоягата са у тях. На нас ни остава този отдушник тук...

Мама ви милиционерска! По цял ден си ко клатите по сенките, както днес правеше един екип на паркинга на Кауфланд във видин, а в същото време хората се кръстят преди да пресекат пешеходната!!! Вече двама такива съм виждал! Само днес щяха да ме блъснат три пъти!! Ама помиярите дето им плащаме заплатите спат на дебелата сенкя!!! В селата масово пишлемета без книжки и цветнокожи карат коли без регистрации, ГТП и ГО, ама джендърите, помияри в униформи дето им плащаме заплатите си спят на дебелата сенкя пред Кауфланд, че да не се преумората!!! Нали им плащаме заплатите!!!

В провинцията положението е отчайващо. Неграмотни, злобни, прости и озверели подчовеци. Някакви шишковци с безформени тела.

А мангалите с фалшивите английски книжки и скъпите рентакари от Германия??! Елате във Видин да видите за каква измет иде реч!!! Неграмотни, нагли, гнусни!!! Мамичката им мангалска!!!

Елате в село Буковец, във видинско да видите за какво иде реч!!! Цялата полиция знае за циганската наглост, колите без регистрации карани от пияни мангали и неправоспособни, ама кмета бивш милиционер не дава и косъм да падне от косата им, че нали са му избиратели!!!

Престанете да изпреварвате на пешеходна пътека !

Когато ходя до Пловдив, все едно не съм в България! В Пловдив и една кола прави задръстване...трагедия !

Пловдив е сбърщина от всички селяндури на южна България. От всяка втора кола се носи чалга

Вижте статистиката, и нека да спрем тези млади пишлемета ,18-23 годишни, които са причина за над 90 % от убийствата на пътя. Има начини, стига КАТ и НС да се заемат с нови поправки в закона и да вкарат в пътя тези разхайтени дрогери на пътя...

Стига да спрат продажните инструкторчета и изпитващи да дават книжки на де що неграмотен мангал и педераст има срещу пари за пирони и нещата ще се оправят!!! Тия продажни боклуци са в основата на всичко!!! Ама трябва те да са на пешеходната пътека в тоя момент щото няма друг начин да разберат що за продажни боклуци са и какво причиняват срещу няколко левчета дето мога да им пожелая само за свещи да си ги харчат!!!

Да се премахне предимството на пешеходците на пешеходни пътеки без светофар. Тийнейджъри и възрастни и даже майки с колички внезапно излизат на платното (въпреки че пише ПОГЛЕДНИ) като си мислят, че са недосегаеми на пешеходна пътека и колите могат да спрат внезапно.

Това "Погледни" е за едните дебили, за другите дебили трябва да пише "Спри"!

На нашата улица в София пише "Намали"

Бог да прости човека,не оправдавам шофьора,но защо продължавате да се заблуждавате че тези изтрити петънца са пешеходни пътеки

Има знаци на всяка пътека бе шушлек

В Пловдив по принцип пресичането си е на късмет

Новоизлюпените шофьори нямат изградени рефлекси и са потенциално опасни. Ето защо предлагам да им се забрани да шофират сами до 2 години след вземане на книжка, като навигаторът им да е минимум 5 години активен шофьор и без нито едно нарушение.

Съгласен съм, че "новоизлюпените шофьори нямат изградени рефлекси и са потенциално опасни". А предложението за забрани и т.н. изглежда добро, но според мене няма да работи. Мисля, че ПРИ ПОДГОТОВКАТА на шофьори трябва да се наблегне върху изграждането на рефлекси. Но как? При шофьорските курсове инструкторът не е в състояние да отработи в реална обстановка изграждането на рефлекси - липсва необходимата МНОГОКРАТНОСТ на повторение на доста ситуации, което да доведе до изграждане на съответните рефлекси. А ако учебната програма включва КОМПЮТЪРНИ ИГРИ, съдържащи многократно като игрови елемент ситуациите и изискваните при тях действия? И ако тези игри се предоставят на обучаваните и за домашна подготовка, а впоследствие върху тях се полага изпит, който да трябва да се издържи безпогрешно? Впрочем, цялата програма за обучение може да има като допълнение електронен игрови аналог и съответни допълнителни изпити. А да не би вече да го има и аз просто да не го зная?

Как ли? В Германия шофьорският курс е шест месеца. Тук е "дай парите и бегай". За месец става шофьор с 20 часа зад волана.