Два случая на проявена агресия и грубо погазване на правилата за движение, регистрирани на територията на областната дирекция на МВР - Пловдив, станаха причина за задържането на трима водачи, съобщиха от пресслужбата на полицията. 

По обяд на 10 април възникнал конфликт между двама мъже, които пътували съответно с лек автомобил "Фолксваген" и товарен "Пежо" по автомагистрала "Тракия" в посока София. Според първоначалната информация в продължение на няколко километра те си разменяли неприлични жестове и обиди, а в даден момент единият замерил колата на другия с пластмасова бутилка. При ответна реакция неговият опонент обаче хвърлил стъклено шише, с което счупил задно стъкло на превозното му средство.

Виждайки полицейски патрул на една от бензиностанциите, шофьорите решили да се оплачат, представяйки се едновременно като потърпевши. В крайна сметка проверката показала, че и двамата са имали неприемливо поведение на автомагистралата, където се развива и по-висока скорост, и с това са създали риск за собствения си и за живота на останалите участници в движението, информираха от полицията. След доклад в Районна прокуратура-Пловдив срещу мъжете - столичанин и жител на Ботевград, са започнати бързи производства. Те са задържани за едно денонощие.

Няколко часа по-късно, около 17:00 часа, в Първо районно управление в пловдивския район "Южен" се явила жена и разказала, че докато управлявала лекия си автомобил на ул. "Кукленско шосе", непознат шофьор на "Шкода" я принудил с рязка маневра да отбие встрани на пътя. Със закани за физическа саморазправа мъжът се нахвърлил с удари върху колата ѝ и счупил двете странични огледала, след което потеглил в неизвестна посока. След запознаване с кадри от случилото се, разпространени и в социалната мрежа и медиите, служителите предприели незабавни оперативни и издирвателни действия. Още същата вечер в районното управление е отведен извършителят - пловдивчанин на 45 години, с криминална регистрация за умишлено увреждане на чуждо имущество. По указания на дежурен районен прокурор срещу мъжа се води бързо производство.

Водачите, които с рисковото си поведение на пътя застрашават своята безопасност и тази на останалите участници в движението, ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона, предупредиха от ОДМВР - Пловдив.

Двама души са загинали и 23 са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха по-рано от Министерството на вътрешните работи (МВР) на сайта си.