Общо 4500 лева са поискали от болницата, за да оперират шестдесет и четири годишния пловдивчанин, върху когото се стовари дърво и му счупи крака. Взех  пари назаем, за да мога да платя,  каза пред NOVA Мариана Генчева, съпругата на пострадалия мъж, върху когото вчера се стовари дърво заради силния вятър.

Инцидентът стана около 11,30 часа на улица "Петър Шилев" в "Кършияка". Пловдивчанинът вървял по тротоара, отивал до близкия магазин. Тогава върху него се стоварило дървото. Очевидци подали сигнал и на място пристигнала линейка.

Мъжът е в клиниката по Ортопедия и травматология на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив.

"Единият му крак е натрошен от коляното надолу, а на другия тазобедрената става е пукната. За десния ми поискаха 2700, а за левия - 1800 лева", разказа жената. Тя беше категорична, че ще съди общината, заради инцидента.

За конкретното дърво не са подавани сигнали. Шефът на ОП "Градини и паркове" Веселин Козарев каза, че причината да паднат толкова много дървета е силният вятър. Отделно, някои дървета имали заболявания в кореновата система. "Не сме получавали сигнали за това дърво, нито има издадена заповед от районния кмет за премахването му. На своя глава не можем да сечем, защото скачат еколози", каза Козарев.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров каза, че се е свързал с пострадалото семейство и ще търси начин за поемане на разходите за лечението му чрез преговори с болницата или с решение на общинския съвет. Уточни, че ако се наложи, ще поеме лично разходите.