Инцидент е възникнал в компания за производство на фармацевтични продукти в Казанлък, съобщи старши инспектор Михаил Михов, началник на група "Оперативен център" към Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Стара Загора. Трима работници са пострадали, предаде БТА.

Сигналът в пожарната е получен малко след полунощ. На място е изпратен пожарен автомобил, който е констатирал, че е възникнала експлозия в барабан за метанол. Не е възниквал пожар. Става дума за локален инцидент, който не е бил сериозен.

При смесване на две съставки се е получило леко възпламеняване, уточниха от районната прокуратура.

26-годишен работник, който е бил в близост до мястото на инцидента, е получил 25% изгаряния. Откаран е в пластично-възстановителна и естетична хирургия към УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД - Пловдив. В момента е настанен в реанимация и лекарите правят всичко необходимо за възстановяването му, съобщиха от лечебното заведение.

Две други работнички са получили леки изгаряния по ръцете и главата. Те са прегледани от лекар и освободени

Няма нанесени материални щети, в момента се извършва оглед. Образувано е досъдебно производство за причинена средна телесна повреда при трудова злополука.

Инспекцията по труда в Стара Загора ще извърши проверка на място.