Апелативният съд в Пловдив потвърди доживотната присъда на бившия полицай Венцислав Караджов, който уби родителите си през 20216 година. Убийството е извършено предумишлено, с особена жестокост и с користна цел, потвърдиха магистратите.

Делото се гледа за втори път в Апелативния съд по жалба на подсъдимия. Преди това Върховният касационен съд отмени изцяло решението на Пловдивския апелативен съд и върна делото за ново разглеждане от друг състав на въззивния съд за отстраняване на допуснати процесуални нарушения.

Днешното решение на Апелативния съд в Пловдив също не е окончателно. То отново подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд.

Венцислав Караджов е признат за виновен за това, че на 15 май 2016 г. е застрелял родителите си в жилището им в кв. "Смирненски" в Пловдив. Мотивът за бруталното убийство, според обвинението, е къщата, за която бившият полицай водил дело срещу родителите си. Тъй като го изгубил, се решил на крайната стъпка. Според обвинението той ги застрелял с пистолет "Макаров" с общо 8 патрона, но оръжието така и не беше открито.