68-годишната жена, която бе блъсната на пешеходна пътека в Пловдив в неделя от автобус на градския транспорт, е починала от травмите си в болница. От Районна прокуратура-Пловдив съобщиха, че водят разследване по случая.

Катастрофата стана на кръстовището на булевардите "Руски" и "Шести септември" по обед, докато жената е пресичала на зелен светофар. Завиващият в този момент също на зелено автобус отнема предимството ѝ и я удря странично. Пострадалата бе откарана в болница, където лекарите се бореха за живота ѝ, но без успех. На 7 март жената е починала.

Тестовете за алкохол и наркотици на водача на автобуса са отрицателни. Той беше задържан за 24 часа с полицейско разпореждане.

По досъдебното производство е назначена съдебномедицинска експертиза за установяване на причината за смъртта на жената. След като бъде изготвено и представено лекарското заключение, наблюдаващият прокурор ще прецени квалификацията на престъплението и съответно компетентната прокуратура.

Евентуално при повдигане на обвинение спрямо виновно лице ще бъде преценена и адекватна мярка за неотклонение. Действията по разследването са в активна фаза.