Клошарят Любомир Данчев, който беше осъден за причиняването на пожара в Тютюневите складове в Пловдив излежа присъдата си, съобщи БНТ. Той вече няма къде да живее, след като изоставения склад, който използваше за жилище не съществува. В социалните мрежи се появи призив да се помогне на бездомника, за да намери работа и дом.

След 4 години в затвора Любо продължава да отрича, че има вина за унищожените от огъня сгради и причинените щети от над 11 милиона лева.

"Не, не се чувствам виновен, аз нямам никаква вина. Те, хората го знаят нямам никаква вина. Натопиха ме, ей така без нищо", казва Любомир Данчев.

Месец, след като е излязъл от затвора, Любо спи в градските паркове, но търси квартира за зимата.

"Поне един покрив, па другото ще се оправи само. Навън живея да, ама временно, щото като падне снега", споделя Любомир Данчев.

Да се намери работа на Любо ще е трудно, но не невъзможно смята един от адвокатите, който пое защитата му безплатно преди години:

"Има известни интелектуални дефицити, но е добронамерен, може да върши някаква дребна работа ... Така че тоя човек би могъл да си вади за парчето хляб със собствен труд", заяви адвокат Стефан Левашки.

"Сега гледам занапред да имам спокойствие, да не се ядосвам, да не треперя", казва Любомир Данчев.

Въпреки преживените изпитания и обидата от присъдата, Любо се опитва да не гледа назад във времето.