Известният пловдивски адвокат по наказателно право Стефан Левашки е станал жертва на агресия, докато разхождал кучето си. Той бил нападнат с камък и заплашен с убийство от мъж, който и преди го е нападал, но вербално. Адвокатът сигнализира за случая в профила си във Facebook. 

По думите му нападението е станало в градинка до сградата на Второ Районно управление на полицията в Пловдив, в който район Левашки живее. Той бил ударен с камък, хвърлен бил и стъклен буркан срещу него, последвали и ритници по кучето му.

"За втори път ми се случва в рамките на последните два месеца този господин, който явно храни котките в квартала, да ме напада. Но досега беше само вербална агресия. Този път обаче имаше хвърлени буркани по мен, изрита кучето няколко пъти. Разби ми буркан в краката, удари ме с камък по гърба. Гони ме с камък със заплаха, че ще ми разбие черепа", разказа юристът в ефира на NOVA

Според нападателя, след като в града има кучешка площадка, домашните любимци трябва да се разхождат там. На въпрос на адвоката как да стигне до нея, без да се движи по улицата, юристът бил ударен с кабел в гърба.

Той е притеснен, защото инцидентът се е случил в непосредствена близост до занималнята на първокласниците в кварталното училище. Сутрин децата започват да идват на училище и могат да се превърнат в неволна жертва на агресивния мъж, смята Стефан Левашки.

Юристът е подал жалба в полицията. Освен това, много хора се свързали с него вчера, след като написал за случая в социалните мрежи, повечето били за това, че и други хора имат проблем със същия човек, "но не смеят да кажат или направят нещо", добави Левашки пред bTV.