Кметовете на всички райони в Пловдив ще се избират на втори тур. Това показват данните на Централната избирателна комисия при 100% обработени протоколи от секционните комисии. 

Данните показват, че в пет от шестте района в схватка на балотажа ще влязат кандидатите на ГЕРБ с тези на ПП-ДБ, като навсякъде влизат в предстоящите двубои от първата позиция. Изключение прави само район "Източен", където пред ГЕРБ води Ерол Садъков от ПП "Българска прогресивна линия".

ГЕРБ не са успели да вземат от първия път и кметското място на район "Тракия", където досега кмет беше претендентът за градоначалник на община Пловдив Костадин Димитров, който също отива на балотаж с кандидата на ПП-ДБ Ивайло Старибратов.

Костадин Димитров обаче води убедително с 33.72% преди втория тур пред Ивайло Старибратов, който получава 17.90% от гласовете на пловдивчани.

В "Южен" жителите на района ще избират между Атанас Кунчев от ГЕРБ, който е получил 24,76 на сто от гласовете, и Красимир Александров от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България", за когото са гласували 15,44 процента. На трето място е Борислав Инчев от ПП "Българска прогресивна линия" с 11,16 на сто.

Георги Стаменов от ГЕРБ и Чило Попов от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" ще се борят за кметското място в район "Централен". Те са получили съответно 32,23 и 22,9 на сто от гласовете. Трети след тях е Георги Титюков от местна коалиция "Съединени за Пловдив" с 12, 55 на сто, предава БТА.

В "Западен" на втори тур ще се явят кандидатът на ГЕРБ Ангел Славов и кандидатът на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" - Тони Стойчева. Те са получили съответно 29,64 и 21,22 на сто от гласовете. Трети е Тодор Тодоров от коалиция "Съединени за Пловдив".

Георги Гатев от ГЕРБ и Николай Гюров от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" ще се явяват на втори тур за кмет на район "Тракия". Те са получили съответно 38,11 и 13,45 на сто от гласовете. Лилия Недева от коалиция "Съединени за Пловдив" остана трета с 10,16 на сто.

За кмет на район "Северен" отново ще се съревновават кандидатите на ГЕРБ - Илиян Лалев, и на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" - Венцислава Любенова. Те са получили съответно 22,21 и 16,87 на сто от гласовете. Трети е Стоян Алексиев от "Движение демократично действие - Д3".

Жителите на район "Източен" ще избират районен кмет на втори тур между Ерол Садъков от ПП "Българска прогресивна линия", който получи 20,16 на сто от гласовете, и Емил Русинов от ГЕРБ, подкрепен от 20,06 от гласувалите. Трети е Яшар Асан със 17,09 на сто.