Голям пожар избухна в завод за преработка на плодове в Катуница. Огънят е пламна около 13 часа. Свидетели са чули взривове, около инсталацията има черен дим. Горят пластмаси, спирт и суровини.

По първоначални данни става въпрос за производствена авария по неизяснени към момента причини. Пожарът е възникнал най-вероятно при товаро-разтоварни дейности в едно от помещенията. Около 100 души са били в цеха, когато огънят е тръгнал, но всички са напуснали помещенията, в които е имало силни пламъци, стигащи и до двора.

Гори фабрика за преработка на плодове в Катуница

Снимка: БНР

Няма данни за пострадали. 8 екипа на Пожарната гасят огъня, който вече е локализиран, на място е и екип на Спешна помощ.

Живеещите в близост са улицата и наблюдават какво се случва. Притеснени са от гъстия дим, който се стеле над Катуница.

От РИОСВ - Пловдив съобщиха, че разполагат с мобилен апарат в селото, за да проследят качеството на въздух в района на пожара.

 

Вятърът е по посока кв. "Тракия" на Пловдив и е много вероятно да бъде усетена миризма там, както и в села от община Родопи.

Екоинспекцията препоръча хората да не стоят на открито, да затворят прозорците на жилищата си и да не пускат малки деца и възрастни навън, докато ситуацията не се нормализира окончателно.

Живеещите в близост са излезли на улицата и наблюдават какво се случва

Снимка: bTV

Полиция охранява фабриката. Предстои изясняване на причините за пожара и размера на нанесените щети.