С поклонение в църквата "Свето Преображение Господне" в пловдивския квартал "Тракия" привърженици на "Ботев", футблни ръководители, близки и роднини изпращат за последно 28-годишния Тоско Бозаджийски. Той загина в опит да се спаси от атака на гръзки ултраси в Солун.

Тоско е популярен сред запалянковците на пловдивския тим като водеща фигура в дейността на агитката. Фейсбук страницата на Bultras - организацията на феновете на Ботев, публикува негова снимка, съболезнования и призив: "Нека всички си вземем последно сбогом с това голямо ботевистко сърце! Завинаги един от нас!".

Очаква се в поклонението да се включат и ръководителите на Ботев.

Във вторник късно вечерта резултатите от аутопсията показаха, че Тоско е удрян с тежък предмет, а в опита си да се спаси е бил блъснат фатално от преминаващ автомобил.

"Моето дете е убито. Аз няма да простя на тези, които го убиха, ще се опитам да бъдат наказани по законен начин", казва опечаленият баща Георги Бозаджийски, а майката добави: "Не е нормално в XXI век в европейска държава да се случва това нещо. Искаме да няма повече такива случаи и да няма повече пострадали деца и тези, които са го причинили да си получат наказанието".

Към момента на двамата мъже, задържани за смъртта на българина, са повдигнати по 11 обвинения. По две са за извършено тежко престъпление и по 9 за хулигански прояви, казаха още от консулството ни в Солун. Задържана е и водачката на автомобила.