Дядо Коледа пристигна на Летище Пловдив и зарадва с подаръци десетки деца. Белобрадият старец слезе от учебно-боен самолет L-39, пилотиран от авиатора капитан Владимир Петров от авиобаза "Граф Игнатиево". Той бе посрещнат от деца на служители на аеропорта, предаде БТА.

На децата ще пожелая да са много здравички, весели, игриви и да бъдат малко непослушни, защото дете, което е много послушно, не е много яко, каза след кацането белобрадият старец и веднага започна да раздава подаръците.

Снимка: БТА

Малко преди събитието децата успяха да видят "Боинг" и "Еърбъс", изпълняващи граждански полети от и за Дъблин и Дортмунд, както и изтребители МиГ-29 от "Граф Игнатиево". Бойното дежурство в момента се носи от Летище Пловдив, където самолетите са пребазирани заради реконструкцията на авиобазата в село Граф Игнатиево.

Вижте всички снимки ТУК>>>

"Възстановяваме традицията, която съществуваше до 2013 г., за да има радост и настроение", заяви председателят на Съвета на директорите на Летище Пловдив Дойчин Ангелов.

Снимка: БТА

Децата видяха няколко типа самолети и не е изключено някои от тях да изберат по късно и професия, която се занимава със самолети, допълни Ангелов.

Снимка: БТА

Според него не е изключено догодина Дядо Коледа да пристигне с по-голям самолет, с който ще може да донесе подаръци за много повече деца от Пловдив.