Повече от час продължи поклонението в католическата църква, съобщиха "24 часа" и "Трафик нюз".

Вижте снимки>>>

Милен Добрев бе положен в бял ковчег, а на врата му бе златния медал от Олимпийските игри в Атина през 2004 година, където той постигна своя най-голям
триумф в кариерата си.

В събота 35-годишният спортист бе открит мъртъв в жилището си в пловдивския кв. "Кършияка". По тялото му не бяха открити следи от насилие. Аутопсията потвърди, че Добрев е починал от инфаркт.

"Погребението на Милен Добрев е тук, защото родът му е от Житница, той е живял и учил дълги години в селото", каза пред Дарик кметицата на Житница Цецка Йотова.

При появата на ковчега, носен от щангиста Величко Чолаков, родителите на Добрев - Атанас и Сийка и 88-годишната му баба Мария избухнаха в неудържим плач. Край тях ридаеше и съпругата му Кирилка, с която са били разделени от няколко години. Тя пристигна от Бургас, където живее с малкия им син Кристиян. Близки споделиха, че Кика не можела да си прости раздялата с бащата на детето си. Кристиян не беше доведен на поклонението.

Треньорът на Добрев Пламен Аспарухов, както и много изявени спортисти, сред които Минчо Пашов и Антон Коджабашев, също дойдоха да изпратят олимпийския шампион в последния му път.

"Милен беше най-добрият човек, когото познавах. Имаше най-голямото сърце на света. Това е голяма трагедия и загуба за българския спорт", каза пред БЛИЦ Коджабашев и се разплака.

Заместник-кметът по спорта в Пловдив Петър Зехтински поднесе венец. "Прекрасно момче и човек", казваха съселяните му и плачеха. Десетки се разписаха в книгата за съболезнования, изложена в селското читалище. Там се прожектираха кадри с успехите на Милен от олипмиадата в Атина.

След църковната служба Милен Добрев бе погребан в местните гробища.

Милен Добрев е роден в Пловдив на 28 февруари 1980 година. Той е последният олимпийски шампион на България във вдигането на тежести.

Добрев спечели титлата в категория до 94 килограма на Олимпиадата в Атина през 2004 година. Освен това е двукратен световен и европейски шампион.

На два пъти попада в тройката на класацията Спортист на годината на България. Слага край на състезателната си кариера в навечерието на Олимпийските игри в Пекин през 2008 година след серия от контузии.