5-годишната Ива е диагностицирана с тумор на малкия мозък малко преди Коледа, а сумата за лечението ѝ е непосилна за семейството.

"Отидохме на преглед при невролог и там доктора ни каза, че състоянието ѝ е критично. Има нещо, което притиска малкия мозък и налягането в главичката ѝ е много високо", разказа бащата Митьо Коларов пред bTV.

В началото на тази годината е направена операция в "Пирогов", вадят тумора. Оказва се злокачествен и вече има разсейки в гръбначния мозък. Семейството, веднага започва да търси вариант за лечението на детето в чужбина.

Единственият шанс за живота на Ива е да се направи протонна терапия, последвана от химиотерапия. Центровете за протонна терапия има само на няколко места в Европа, като България не разполага с такъв.

"Започнах да търся клиники в чужбина за протонна терапия, понеже облъчването за дечица е пагубно. Един професор каза, че това е забранено, единственото лечение е протонна терапия и химиотерапия. Два протонни центъра ми отговориха, че, ако си платим, ще приемат дъщеричката ми в средата на февруари", разказва бащата.

Родителите се обръщат за помощ и към Фондация "Павел Андреев". Така започва кампания за набиране на средства за лечението на Ива.

В момента момиченцето е в дома си. Надеждата е лечението да започне в средата на февруари, защото лекари им казали, че това трябва да стане от 4 до 6 седмици след операцията, която й е проведена у нас на 4 януари.

Сумата, нужна за борба с коварното заболяване, е 350 000 лв., и е непосилна за семейство.

Ако имате възможност и желаете да помогнете, сметката е:

Подкрепете Ива с дарение с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut или по IBAN сметка ТУК >>>

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG76BUIN95611000711184 BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация "Павел Андреев"

Основание: Дарение за Ива Митева Коралова