15-годишно момче от Перник се нуждае спешно от средства за изследвания и лечение в Турция след безуспешно такова у нас. Семейството му е отчаяно след направени 8 операции досега на крайниците му, но и след тях ясна и окончателна диагноза липсва.

Решават, че след като здравната система тук не е в състояние да им помогне, да търсят начин за лечение зад граница.

Майката на момчето, което учи в строителната гимназия в града, отправи апел за помощ в социалната мрежа и предостави дарителска сметка.

"Изключително трудно е за мен и моето семейство да го изречем, но ви молим за помощ. За да може Павел да оздравее", пише Ива Александрова, която признава, че мъката на сина й продължава с години, а семейството повече няма финансова възможност не само за лечението му, но и дори за осигуряването на необходимите около 5000 лв. само за изследвания.

"В последните 2 години моето семейство и той се сблъскахме с невъзможността на здравната ни система да се лекува в България. След години ходене по лекари и направени общо 8 операции (6 на краката) и (2 на ръката), детето ми се влошава, а все още няма окончателна диагноза. Води се съмнение за Марфан подобен синдром -заболяване на съединителна тъкан. Това ни накара да потърсим лечение в Турция. Вследствие на заболяването му, през годините той получи други увреждания: луксация на дясна патела; митрален клапан пролапс; хиперметропия; пектус каринатум; кифоза (сколиоза)", описва майката през какво е минал Павел.

"Първоначалната сума предоставена от клиника в Турция за генетични изследвания я поехме ние неговото семейство. След преглед в болницата се установява, че последната операция направена в България е неуспешна. Необходими са допълнителни изследвания, които трябва да му се направят и те ще определят сложността и стойността на неговото лечение и предстоящоте операции", разказва жената.

Тя признава, че всички тези прегледи, операции и изследвания са стрували на семейството немалко пари досега.

"В момента аз и моето семейство сме в невъзможност тази сума да бъде събрана за изследванията и предстоящата интервенция. Точната сума, която ще бъде необходима за лечението му, ще бъде ясна след направените изследвания, които са на стойност 5000лв (2470 евро). След излизане на резултатите ще бъде ясна точната сума за неговото лечение. Вече и тази сума е непосилна за нас. ", завършва апелът на жената в социалната мрежа.

Ива Александрова проявява разбиране и към хората, които не биха могли да отделят пари, като ги призовава поне да споделят поста й, за да има шанс синът й да получи лечение.

Дарителска сметка: 0000000029783755

IBAN: BG48STSA93000029783755

BIC: STSABGSF

Павел Светлинов Караджов