Змията, избягала днес от зоомагазин в комплекс "Гранд", още не е локализирана. Това съобщиха за Dir.bg от полицията в Пловдив.
По-рано днес за малко се появи информация, че влечугото е намерено, но това не се оказа вярно.На място все още дежурят екипи на полицията и от сектор Специализирана оперативна дейност към пожарната. От пожарната също съобщиха, че змията не е намерена и утре ще продължат издирвателните дейности. В момента в Гранда има полицаи и пожарникари, които ще останат там цяла нощ.

От РИОСВ-Пловдив съобщиха, че избягалата змия в търговски център "Гранд" е от вида жълта анаконда, от семейство бои. Както е известно, влечугото е било терариум в зоомагазин, на който е предстояло откриване.

Сигналът за избягалата змия е подаден днес около 11.30 часа на "зеления" телефон. При проверката от екоинспекторите се установява, че в търговския обект се извършва монтаж на аквариуми и терариумни клетки. В зоомагазина са открити декоративни рибки и 2 хамелеона, за които са представени регистрационни карти, издадени от РИОСВ - Пловдив. Жълтата анаконда се оказа законно пребиваваща под тепетата.

Боата има направена регистрация в РИОСВ - Пловдив през 2013 година в съответствие със Закона за биологичното разнообразие и CITES (Конвенция за международна търговия за защитени видове от дивата флора и фауна), съобщават от екоинспекцията.