Името на жертвата е Даниела Кацарска, предаде Дарик радио.

При извършения оглед са открити дамската й чанта с документите, както и метален предмет, с който се предполага, че е ударена.  Става дума за П-образен прът, съобщи пред БТА директорът на областната дирекция на полицията в Кюстендил Георги Джоглев.
Жената е починала в Спешния център вследствие на травмите. Според лекарите е била ударена по главата.

Първоначално беше съобщено, че са задържани двама заподозрени млади мъже - на 23 и 25 години, криминално проявени. По-късно обаче от полицията уточниха, че засега те не са арестувани като извършители, а са "доведени за беседи и изясняване на алибито им" и след това са освободени.

По информация от Кюстендилска окръжна прокуратура жената е била открита в безпомощно състояние от нейния приятел. Той я изпратил до вкъщи и си тръгнал, но забелязал, че лампата в апартамента й не светнала и затова се върнал, съобщи местният сайт Е79news.
Жената се е прибирала след работа с мъжа - Славчо Томанов, който е неин колега във фармацевтичния завод и я докарал с колата си.

Предполага се, че мотивът за убийството е грабеж. Тепърва ще се установява какво липсва от намерената захвърлена чанта на жертвата.

Другата версия е убийство от ревност. Същия ден Даниела получила развод от бившия си съпруг, предаде БНТ.

Пред Дарик и от полицията, и от прокуратурата обаче отказаха да съобщят версиите, по които се работи.
"Не мога да ги споделя, защото работим по всички и не искам да се пречи на разследването. Предстоят експертизи на чантата и намерения твърд предмет в Института по криминалистика и криминология в София, които предполагаме, че ще ни дадат повече информация за вероятния извършител и механизма на извършване на престъплението", заяви комисар Георги Джоглев.
Той е разговарял с директора на НИКК, откъдето са обещали бързо съдействие по случая.

Съседи на убитата коментираха, че вече ще ги е страх да се прибират късно вечер по домовете си. "Не е нормално, не е нормално. Това е точно тука на входа", заяви жена от блока пред БНТ.